Zomers recept

Het is nog niet echt zomerweer, maar het is inmiddels juni, dus het wordt toch wel tijd voor wat meer zomerse gerechten. Bij zomer denk ik aan fruit en aan salade en die twee dingen zijn natuurlijk ook prima te combineren. Deze salade kun je als bijgerecht op tafel zetten, bijvoorbeeld bij een barbecue, maar hij is ook geschikt als voorgerecht. Ik denk dat dit recept dan genoeg is voor vier personen.

Ik heb voor de foto witvlezige perziken gebruikt, maar met gele is het misschien nog net wat mooier.

Salade met gegrilde perzik

  • 2  perziken (niet al te rijp)
  • 100 gram veldslamelange
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • handje walnoten
  • paar takjes munt
  • 2 eetlepels perzikazijn (bijv. van Oil & Vinegar)
  • 2 eetlepels walnootolie
  • versgemalen peper

Schil de perziken en snijd ze in partjes. Verhit een grillpan grill de perzikpartjes tot ze een beetje zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Laat ze op een bord afkoelen.

Meng de olie en azijn door de sla. Snijd of scheur de muntblaadjes wat kleiner (eventueel) en schep die ook door de sla.
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en breek de walnoten grof. Verdeel de perzikpartjes, walnoten en mozzarella over de sla en bestrooi met versgemalen peper.

salade met gegrilde perzik

De mooie schaal op deze foto is trouwens handgemaakt door Camac-Machi (Roermond).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *