Zoet en zout op een broodje

Aan het eind van mijn vakantie at ik op het vliegveld een ‘halloumiburger’, dat wil zeggen een broodje met gebakken halloumi, geroosterde paprika en chilisaus. Heel simpel dus, maar wel lekker. Zoiets wilde ik thuis ook maken, maar ik wilde er natuurlijk wel mijn eigen draai aan geven. Halloumi is behoorlijk zout en om dat een beetje in balans te brengen leek het me lekker om het te combineren met iets zoets en fris. Fruit!

Deze halloumiburger is lekker als luxe lunch, maar je kunt er ook een hoofdgerecht van maken met een salade erbij of, zoals op het vliegveld, frietjes van zoete aardappel.

Halloumiburger met pruimensaus

Voor 2 broodjes

  • 2 pruimen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 miniciabatta’s
  • 200 gram halloumi
  • olijfolie
  • paneermeel

Doe de pruimen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpan en breng aan de kook. Kook onder af en toe roeren in tot de pruimen uit elkaar zijn gevallen en de saus wat dikker is geworden. Laat een beetje afkoelen.

Snijd de halloumi in twee plakken en dep die droog. Bestrijk de halloumiplakken met een beetje olijfolie en wentel ze door het paneermeel.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de halloumiburgers aan beide kanten goudbruin.

Beleg de broodjes met de halloumiburgers en schep er wat saus op. Serveer meteen.

halloumiburger met pruimensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *