Frangelicobonbons

Zelfgemaakte bonbons

Het altijd lekker als het weekend een dagje langer duurt, maar het weer was vandaag niet zo geweldig. Een goede gelegenheid om de keuken in te duiken dus. Omdat het morgen Pasen is, leek het me een goed idee om zelf paaseitjes te maken. Voor dit recept heb ik dus paaseivormpjes gebruikt, maar op een ander moment kun je natuurlijk gewoon een andere vorm kiezen. Omdat er zoveel verschillende vormen zijn, is het lastig om precieze hoeveelheden aan te geven, dus daar moet je een beetje mee experimenteren.

Ik heb in dit recept extra pure chocolade en sojaroom gebruikt. Daardoor is het recept veganistisch.

Frangelicobonbons

voor de ganache:

  • 100 gram sojaroom
  • 75 gram Frangelico (hazelnotenlikeur)
  • 25 gram glucose
  • 175 gram extra pure chocolade

voor de buitenlaag:

  • ca. 100-150 gram extra pure chocolade
  • geroosterde hazelnoten

verder nodig: een siliconen bonbonvorm of losse vormpjes

Maak eerst de ganache. Hak hiervoor de chocolade fijn. Verwarm de sojaroom met de Frangelico en de glucose tot tegen het kookpunt. Draai het vuur uit en roer met een spatel de chocolade erdoor. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Laat die in de koelkast enige uren opstijven (een nacht kan ook). Ik giet ganache meestal in een wegwerpspuitzak als hij nog vloeibaar is, dan kan ik hem later makkelijk verwerken.

Smelt voor de buitenkant van de bonbons een deel van de chocolade en besmeer de binnenkant van de bonbonvormpjes met gesmolten chocolade. Laat in de koelkast opstijven en herhaal voor een dikkere laag.

Spuit of schep wat ganache in elk vormpje en laat weer opstijven.

Hak de hazelnoten. Smelt de laatste chocolade en dek de ganache daarmee af. Zorg dat de chocolade goed over de vulling heen loopt, zodat de bonbons ‘dicht’ zijn. Bestrooi elke bonbon met gehakte hazelnoten voordat de chocolade hard wordt. Laat de bonbons nog even opstijven en duw ze voorzichtig uit de vormpjes.

Frangelicobonbons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *