kokosbonbons

Zelfgemaakt is lekkerder

Wist je dat je heel makkelijk zelf bounty’s kunt maken? Natuurlijk is het nog makkelijker om ze te kopen, maar zelfgemaakt is altijd lekkerder. En als je ze kokosbonbons noemt (want dat zijn het natuurlijk), zijn ze heel leuk om cadeau te geven. Ik heb ze daarom ook vierkant gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook reepjes van maken.

kokosbonbons

Kokosbonbons

ca. 16 stuks

  • 100 gram gezoete gecondenseerde melk *
  • 115 gram poedersuiker
  • 85 gram geraspte kokos
  • 100 gram chocolade (ik vind extra puur lekker, maar melkchocolade kan ook)

Roer eerst de poedersuiker en daarna de kokos door de gecondenseerde melk. Het mengsel wordt heel stijf, dus het roeren gaat niet heel makkelijk.

Schep het mengsel in een dievriesbakje en laat het in de koelkast een uurtje opstijven. (Langer kan ook.)

Snijd het mengsel in blokjes. Smelt de chocolade au bain-marie en haal de kokosblokjes door de gesmolten chocolade. Laat ze op keukenpapier opstijven. Bewaar de kokosbonbons in de koelkast.

* Gecondenseerde melk zit meestal in een blikje van 400 gram, dus je houdt een deel over. Van het restje kun je bijvoorbeeld notenkoekjes maken.

kokosbonbons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *