workshop foodfotografie en styling

Workshop foodfotografie en styling

Twee weken geleden heb ik een erg leuke workshop foodfotografie en styling gevolgd van Simone van den Berg en Alexandra Schijf. In de geweldige kookstudio van Greendelicious in Voorschoten leerden we in een dag hoe je mooie culinaire foto’s maakt.

workshop foodfotografie en styling

Eerst vertelde Simone aan de hand van voorbeelden over de technische kant: hoe je zorgt voor een goede belichting en hoe je je camera moet instellen voor het mooiste resultaat.
Daarna liet Alexandra ons zien hoe je met de juiste accessoires en een goede ondergrond foto’s kunt maken die niet zouden misstaan in een tijdschrift of kookboek.
Na het theoriegedeelte was er een heerlijke vegetarische lunch, door Natascha Boudewijn van Greendelicious gemaakt van groenten uit  haar eigen moestuin.
Na de lunch mochten we zelf aan de slag om met vintage serviesgoed, heel veel textiel en allerlei achtergronden mooie foto’s te maken, onder andere van deze heerlijke tulband die was gemaakt door Emmelien Smit van Zoet & roze (en die we na afloop natuurlijk hebben opgegeten!)

tulband

Natuurlijk moet je veel oefenen en uitproberen om mooie foto’s te leren maken (en moet ik nodig op zoek naar fotogeniek serviesgoed ;-)), maar ik heb zeker veel geleerd en veel ideeën opgedaan.

Hier zijn nog een paar van mijn foto’s van de workshop:

pastinaaksoep - workshop foodfotografie en styling

scones - workshop foodfotografie en styling

Ik vond de workshop zeker een aanrader. Wil je ook mooiere foodfoto’s leren maken, kijk dan hier.

2 gedachten over “Workshop foodfotografie en styling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *