ananascrumble

Weekendtoetje

Ben je nog op zoek naar een lekker toetje voor dit weekend? Wat dacht je van een crumble? Een warme vruchtencrumble is een van mijn favoriete wintertoetjes, maar omdat het zulk lekker weer is (volgens de voorspellingen wordt het morgen 16 graden!), maak ik vandaag een crumble die een beetje winters is (want warm), maar ook een beetje zomers, met tropische smaken.

Ananascrumble

voor 4 personen

  • 1 ananas
  • 70 gram plantenmargarine (koud)
  • 110 gram bloem
  • 45 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 20 gram gemalen kokos
  • 4 eetlepels Malibu

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel die over vier eenpersoonsovenschaaltjes en schep elk schaaltje ananas om met een eetlepel Malibu.

Snijd de margarine in kleine blokjes en kneed die met de suiker, de bloem en het zout tot een kruimelig deeg. Rol het deeg een beetje tussen je vingers om de kruimels wat groter te maken. Schep de kokosrasp erdoor en verdeel het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.

Bak de crumbles in 15 minuten goudbruin en gaar en serveer ze warm.

tropische ananascrumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *