pastinaakstamppotje

Verrassend bijgerecht

Het is weer een tijdje stil geweest op mijn blog. Ik heb in de tussentijd wel recepten gemaakt en gefotografeerd, maar het kwam er steeds niet van om ze te plaatsen. Nu de kerstvakantie in zicht komt, heb ik hopelijk weer wat meer tijd, dus de komende weken zal ik weer wat actiever gaan bloggen.

Ik begin met een bijgerecht dat makkelijk en snel genoeg is voor een doordeweekse dag, maar het ook goed doet bij een uitgebreider etentje en zelfs als onderdeel van het kerstdiner. Weer eens wat anders dan aardappelkroketjes in de vorm van sterren, kerstbomen of wat ze dit jaar weer verzinnen…

Stamppotje van pastinaak

Voor 2 personen:

  • 500 gram aardappels (iets kruimig)
  • 400 gram pastinaken
  • 1 kruidenbouillontablet
  • handje salieblaadjes
  • 1 teen gerookte knoflook
  • 30 gram hazelnoten, grof gehakt
  • scheutje hazelnotenolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje vloeibare margarine
  • peper en evt. zout

Schil de aardappels en de pastinaken en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net onder staan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.

Verwarm intussen de hazelnotenolie in een kleine koekenpan. Snijd de knoflook fijn en bak die samen met de salieblaadjes en de hazelnoten zachtjes in de hazelnotenolie.

Giet de aardappels en pastinaken af als ze gaar zijn en stamp ze met de mosterd en margarine tot een grove puree. Het is wel lekker als er nog stukjes in blijven zitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng een deel van het salie-notenmengsel door de stamppot en schep de rest erop als garnering.

pastinaakstamppotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *