Platbroodjes met chocoladevulling

Vergeet hagelslag

Een boterham met hagelslag, wie is er niet groot mee geworden? Maar een beetje afgezaagd is het wel. Daarom heb ik een nieuwe variatie bedacht op de combinatie brood + chocolade. Het is een zoete versie van Indiase paratha’s, die meestal gevuld worden met aardappel. Ze hoeven niet te rijzen en je bakt ze in de koekenpan, dus het is helemaal niet veel werk.

Platbroodjes met chocoladevulling

voor 3 stuks

  • 5 dadels
  • ½ eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel cacaopoeder + evt. extra om te bestrooien
  • ½ eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel walnoten
  • drupje vanille-extract
  • 3 opgehoopte eetlepels volkorenmeel
  • snufje zout
  • ca. 75 ml water
  • olie om te bakken
Vulling:

Maal de dadels en rozijnen fijn in de keukenmachine of het molentje van de staafmixer. Voeg de cacao, notenolie, walnoten en vanille toe en laat alles tot een egale massa draaien. Verdeel het mengsel in drie porties en draai daar balletjes van.

Deeg:

Meng het meel met het zout in een beslagkom en voeg het water in delen toe. Roer met een spatel tot er een soepel, niet-plakkerig deeg ontstaat. Kneed het deeg een paar minuten goed door op een bebloemd werkblad. Verdeel het in drie stukken en rol die dun uit. Leg op ieder deeglapje een balletje vulling en vouw het deeg er goed omheen, zodat de vulling er helemaal in zit. Rol de pakketjes voorzichtig uit tot een plat broodje.

Img_2631bs   Img_2633bs

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de broodjes aan beide kanten. Smeer ze dan in met een beetje olie en bak ze tot er donkere plekjes verschijnen. Bestuif de broodjes eventueel met wat cacaopoeder.

Platbroodjes met chocoladevulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *