domoda

Vakantierecept

Het is alweer een tijd geleden dat we op vakantie waren in Gambia, een heel leuk land waar we zeker nog eens naartoe willen. Voordat we erheen gingen, wist ik niet echt wat ik van het eten moest verwachten, maar de lokale keuken bleek verrassend goed. Mijn favoriete gerecht was domoda. Eenmaal thuis heb ik geprobeerd het recept zo goed mogelijk na te maken. Mijn versie is misschien niet helemaal authentiek, maar wel lekker en daar gaat het toch om?

Domoda

Gambiaanse vrouw aan het werk
Gambiaanse vrouw aan het werk

Voor twee personen:

  • groenten naar keuze, bijv. boontjes, wortel, okra, paprika, aardappel, erwtjes, pompoen (harde groenten even voorkoken)
  • evt. kip/runderreepjes/vis/garnalen (alles kan, maar ik maak hem vegetarisch)
  • 2,5 eetl. pindakaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2-3 tomaten, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • verse chilipeper of cayennepeper
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • sap van 1 limoen (citroen kan ook)
  • 1 bouillonblokje
  • 200 ml water

Fruit de ui en de knoflook. Voeg de groenten en eventueel kip/vlees/vis toe.
Bak de tomatenpuree, chilipeper en tomaten even mee en voeg dan de pindakaas en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer alles goed door elkaar. Stoof op laag vuur tot alles gaar is.
Roer het limoensap erdoor en breng eventueel op smaak met peper en/of zout.

Serveren met rijst, couscous of brood.

Het is zo’n flexibel recept dat het ook heel geschikt is voor op de camping. Voor de volgende vakantie dus!

domoda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *