100% kokoskoekjes

Update: nu nog meer kokos!

Een tijdje geleden plaatste ik een recept voor kokoskoekjes. Daar zat gecondenseerde kokosmelk, geraspte kokos en kokosolie in, dus dat is behoorlijk veel kokos. Maar het leek me leuk om eens te proberen of het ook met nog meer kokos kon, om precies te zijn alleen maar kokos.* En hier is het dan, het recept voor dekokossigste kokoskoekjes ooit!

Ze zijn vrij vast en niet zo lang te bewaren als de kokoskoekjes die ik eerder heb geplaatst, maar ik vond het experiment toch geslaagd. En doordat ik kokosmeel heb gebruikt, zijn deze koekjes glutenvrij.

*Nou ja, alleen ingrediënten die gemaakt zijn van kokos. In de gecondenseerde kokosmelk zit ook suiker, maar laten we niet te moeilijk doen.

(bijna) 100% kokoskoekjes

Voor ongeveer 15 stuks:

  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram kokosbloemsuiker
  • 75 gram gecondenseerde kokosmelk
  • 150 gram kokosbloem
  • 45 gram kokosrasp

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat.

Kneed alle ingrediënten door elkaar met de mixer en rol er balletjes van. Het deeg blijft vrij droog, dus je moet de balletjes stevig aandrukken. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. De koekjes lopen niet uit, dus je kunt ze vrij dicht bij elkaar leggen zonder dat ze aan elkaar vast bakken.

Bak de koekjes in 10 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen.

100% kokoskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *