Gebakken courgette met amandelen en rozijnen

Tijd voor groente

Na de zoetigheid van de vorige posts vond ik het wel weer eens tijd worden voor een groentegerecht. Dit bijgerecht met courgette is een van mijn favorieten. Door de specerijen doet het een beetje mediterraan aan, maar het is geen traditioneel recept. Het is, zoals veel van mijn recepten, gewoon een keer ontstaan toen ik iets wilde maken met wat ik nog in huis had. Je kunt het combineren met bijvoorbeeld rijst, couscous of bulgur of als buffetgerecht serveren.

Kruidige courgette met amandelen en rozijnen

  • 2 courgettes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel fenegriekzaad, gevijzeld
  • zout en peper
  • 40 gram amandelen
  • 40 gram rozijnen
  • olie om in te bakken

Snijd de courgettes in grove stukken en hak de amandelen grof.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de amandelen kort. Voeg de specerijen toe en bak die een minuutje, terwijl je ze goed mengt met de olie. Voeg dan de rozijnen en de courgette toe en bak omscheppend op niet te hoog vuur tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Kruidige courgette met amandelen en rozijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *