kaaskoekjes

Snelle snack

Het is altijd handig om een receptje achter de hand te hebben voor als er onverwacht visite komt (of een goede film). Deze kaaskoekjes zijn in minder dan een half uur klaar en je hoeft ze niet eens helemaal te laten afkoelen, want lauwwarm zijn ze misschien nog wel lekkerder.

Kaaskoekjes

voor ca. 30 stuks

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram margarine
  • 2 theelepels komijnzaad
  • versgemalen peper
  • bloem om uit te rollen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kneed alle ingrediënten (behalve de bloem) door elkaar tot een samenhangend deeg. Zorg dat er geen klontjes margarine meer in zitten, want die smelten tijdens het bakken, waardoor er gaten in de koekjes ontstaan.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek of snijd er koekjes uit en bak die in 15 minuten goudbruin.

Laat de koekjes even op de bakplaat liggen tot ze iets steviger zijn geworden. Laat ze daarna op een rooster verder afkoelen, of eet ze op als ze nog een beetje warm zijn.

kaaskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *