peren-walnotenflappen

Snel iets lekkers

De zomertijd is weer ingegaan en het is bijna Pasen, dus in alle supermarkten en kooktijdschriften zie je voorjaarseten. Maar met de regen van gisteren en de storm van vandaag lijkt het buiten eerder herfst. Daarom vond ik dit recept eigenlijk nog best kunnen. De smaken doen misschien aan het najaar denken, maar peren en walnoten zijn in het voorjaar net zo lekker.

Peren-walnotenflappen

Voor 4 stuks:

  • 1 peer
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • suiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maal de walnoten fijn met de honing. Schil de peer en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Beleg steeds een helft van een plakje bladerdeeg met het notenmengsel en vervolgens met de stukjes peer. Vouw de plakjes diagonaal dicht en druk de randen goed aan. Maak de flappen een beetje vochtig en bestrooi ze met wat suiker.

Bak de perenflappen in 20 minuten goudbruin.

Ze zijn warm en koud lekker.

peren-walnotenflap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *