Gambiaanse pepers

Reis en rijst

Het is er weer een hele tijd niet van gekomen om te bloggen. Mocht er nog iemand overgebleven zijn die dit leest: sorry. Ook vandaag nog even geen nieuw recept, maar wel een kleine update om mijn blog in elk geval nog een beetje levend te houden. Omdat ik bijna iedere avond de deur uit moet en in het weekend vaak ook nog allerlei afspraken heb, blijft er weinig tijd over om nieuwe recepten uit te proberen. Hopelijk kan ik daar binnenkort weer wat meer tijd voor vrijmaken. Ik ben ook op vakantie geweest en daar wil ik het nu over hebben.

Ik ben een week naar Gambia geweest. Drie jaar geleden was ik daar ook al eens en sindsdien maak ik thuis regelmatig domoda, waar ik  eerder al een recept voor plaatste. Maar dat is natuurlijk niet het enige Gambiaanse gerecht dat ik thuis kan namaken. Binnenkort hoop ik dus nog meer Gambiaanse recepten te posten, maar daar moet ik eerst nog een beetje mee experimenteren.

We hebben in Gambia niet alleen in restaurants gegeten, maar we zijn ook een keer uitgenodigd bij iemand thuis, om te proeven hoe het populaire rijstgerecht benachin écht hoort te smaken. (De restaurantversie is toch vaak een beetje aangepast voor toeristen.) Na afloop heb ik natuurlijk het recept gevraagd, maar dat was nogal onduidelijk (“Maak eerst de saus, voeg dan de rijst toe…”), dus dat moet ik nog even uitzoeken.

In de tussentijd zijn hier vast een paar foto’s. Het recept volgt hopelijk later.

kip benachin
Kip benachin zoals het hoort.
Benachin met Omar
Onze gastheer Omar Shariif met de benachin. Het is gebruikelijk dat iedereen uit dezelfde schaal eet.
Kinderen Gambia
Natuurlijk hadden we voor de kinderen van de compound cadeautjes en iets lekkers meegenomen.
Verschillende aubergines
Een van de ingrediënten van de benachin was ‘bittere tomaat’ (de witte en gele vruchten op de foto). Dat zijn eigenlijk aubergines.
Markt in Gambia
Nog wat meer Gambiaanse ingrediënten, op de plaatselijke markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *