pindasoep

Pittige maaltijdsoep

Na alle feestgerechten van de afgelopen weken is het nu wel weer tijd voor een lekker makkelijk recept. Maar makkelijk hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Deze pittige maaltijdsoep staat snel op tafel en er zit lekker veel groente in. Een bruin broodje erbij en je hebt een complete maaltijd.

Pindasoep

  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon voor vegetarische soep)
  • 125 gram pindakaas
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels seroendeng + extra om te garneren
  • 1 dessertlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 100 gram sperziebonen in stukjes, of doperwten
  • een blik maïs, afgespoeld
  • 1 grote ui, gesneden
  • 125 gram taugé
  • 2-3 aardappels, in blokjes
  • olie om in te bakken

Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer in een kommetje de pindakaas los met een soeplepel hete bouillon en voeg toe aan de rest van de bouillon. Roer de suiker, de sambal en de seroendeng erdoor. Voeg de boontjes en de aardappels toe en breng weer aan de kook.
Voeg als de aardappels gaar zijn de maïs en de taugé toe en kook nog even mee.

Bestrooi de soep met wat extra seroendeng. Lekker met een volkorenbroodje.

pindasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *