kastanjepilaf

Pilav met… kaneel en komijn

Ik heb mijn blog Kameel & konijn genoemd omdat kaneel en komijn specerijen zijn die ik veel gebruik. Maar volgens mij had ik tot nu toe nog geen recept geplaatst waar ze allebei in zitten, dus dat wordt tijd. Daarom vandaag een recept voor kastanjepilav met kaneel en komijn. Ik speel een beetje vals, want meestal maak je een pilav door de rijst ongekookt mee te bakken met de rest van de ingrediënten en dan precies genoeg vocht toe te voegen om de pilav gaar en droog te koken. Maar dan loop je het risico dat de rijst aan de onderkant vast bakt of dat de vulling al te zacht is en de rijst nog niet gaar. Daarom kook ik de rijst apart en voeg ik hem op het eind pas toe. Niet helemaal traditioneel, maar wel zo makkelijk.

Kastanjepilav met kaneel en komijn

voor 2 personen:

  • 140 gram basmatirijst
  • 250 gram gekookte kastanjes
  • 60 gram gewelde pruimen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 grote winterwortel
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • olie om te bakken, peper en zout naar smaak

Kook de rijst in ruim water gaar en giet af.

Snijd de wortel in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd de pruimen en kastanjes in stukjes.
Fruit de ui in wat olie en voeg de wortel toe. Bak de pijnboompitten even mee en voeg dan de specerijen, de pruimen en de kastanjes toe. Roer als alles gaar is de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep de rijst door het groentemengsel.

kastanjepilav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *