seitangehakt teriyaki met witte kool

Oosters rijstgerecht met kool

De meeste groenten zijn het hele jaar door te krijgen, maar ik probeer toch een beetje rekening te houden met de seizoenen. Gelukkig is er ook in de winter nog best veel keus. Een van de groenten die nu in het seizoen zijn, is witte kool en daar kun je echt alle kanten mee op. In Azië wordt ook veel witte kool gebruikt en daar heb ik in dit recept mijn eigen draai aan gegeven. Het is dus geen authentiek Aziatisch gerecht, maar meer een combinatie van smaken.

Seitangehakt teriyaki met kool

voor 2-3 personen

  •  200 gram seitangehakt
  • 300 gram fijngesneden witte kool
  • 1 middelgrote winterwortel, geraspt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 75 ml Japanse sojasaus met minder zout (Kikkoman)
  • 75 ml droge sherry
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • versgemalen peper
  • olie om in te bakken

Verwarm de sherry in een steelpannetje en kook een paar minuten flink door. Voeg de sojasaus en de suiker toe en kook de saus een beetje in. Verhit wat olie in een wok en bak het seitangehakt met de sesamzaadjes ongeveer een minuut.

Schenk de saus eroverheen en roer die goed door het seitangehakt.

Voeg de kool, wortel en gember toe en roerbak op hoog vuur tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveer met pandanrijst.

seitangehakt teriyaki met witte kool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *