zuurkoolpannenkoeken

Nieuwe combinatie

De feestdagen zijn achter de rug, de lente is nog lang niet in zicht en de winter is tot nu toe vooral druilerig en grauw. Dat vraagt om comfortfood! Ik ben normaal gesproken niet zo dol op het hippe Engels waar in (kook)tijdschriften nogal veel mee gestrooid wordt (“Homemade soep met easy broodjes!” “Enjoy Pasen!”), maar om de een of andere reden vind ik “troosteten” nog treuriger klinken. Alsof je op de bank een pak goedkope koeken naar binnen zit te proppen omdat je jezelf zo zielig vindt.

Comfortfood dus. Maar niet te zwaar, want zo’n strenge winter is het nou ook weer niet. Daarom maak ik een verrassende combinatie van zuurkool (winters), kip (licht) en pannenkoeken (altijd lekker). Met olijven en gerookt paprikapoeder voor een beetje zon. En mocht je jezelf toch echt zielig vinden, dan kun je de overgebleven pannenkoeken nog als toetje eten.

Zuurkoolpannenkoeken

Voor 2 personen:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 250 gram wijnzuurkool
  • 1 gerookte kipfilet
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 grote theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 teen knoflook
  • 2 plakken komijnekaas
  • olie om in te bakken

Maak een beslag van de meelsoorten, de melk, het ei en een snufje zout. Bak hiervan dunne pannenkoeken. Je hebt er vier nodig, maar van dit recept kun je er meer bakken. Die zijn de volgende dag ook nog lekker en je kunt ze prima invriezen, dus als je toch bezig bent, kun je het beslag gewoon opmaken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de knoflook. Snijd de olijven in kwarten. Verhit wat olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook met de specerijen. Voeg de kip, de olijven en de zuurkool toe en stoof die een paar minuten.

Verdeel het zuurkoolmengsel over vier pannenkoeken, rol die op en leg ze in een ovenschaal. Beleg met de komijnekaas en bak 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

zuurkoolpannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *