aardperensoep

Niet-meer-zo-vergeten groenten

Vergeten groenten. De laatste jaren zijn ze ineens overal, dus als ze al vergeten waren, zijn ze dat nu in elk geval niet meer. En gelukkig maar, want je kunt er allerlei lekkere dingen mee maken. En de meeste ‘vergeten groenten’ zijn ook seizoensgroenten van eigen bodem, dus als we die nu met zijn allen gaan eten in plaats van ingevlogen groenten van de andere kant van de wereld, is dat ook nog een stuk beter voor het milieu.

De populairste ‘vergeten groente’ is waarschijnlijk de pastinaak, die inmiddels in elke supermarkt ligt. Nog iets minder herontdekt, maar wel erg de moeite waard, is de aardpeer. Daar kun je bijvoorbeeld deze lekkere soep van maken.

Aardperensoep

Hoofdgerecht voor 2 personen (met brood) of voorgerecht voor 4 personen:

  • 500 gram aardperen
  • 1 ui
  • 750 ml. groentebouillon
  • 5 laurierblaadjes
  • 1 grote teen gerookte knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • olijfolie om te bakken
  • versgemalen peper

Schil de aardperen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui.

Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en de laurierblaadjes. Bak de aardperen een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de aardperen zachtjes gaar.

Plet intussen de knoflook en snijd die grof. Verwarm de extra vierge olijfolie op laag vuur en laat de knoflook hierin trekken.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met veel versgemalen peper.

Verdeel de soep over kommen en schep op elke kom wat knoflookolie (zonder de knoflook).

aardperensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *