broodje wortel en hummus

Minireceptje met restjes

Ik heb het deze week nogal druk, dus het bloggen schiet er een beetje bij in. Daarom vandaag een minireceptje, maar wel met een goed doel: kliekjes opmaken.
2014 is het Europees jaar tegen voedselverspilling en dat is nodig ook, want er wordt nog veel te veel eten weggegooid. Gelukkig worden er massaal recepten met restjes gedeeld, en daar kan er best nog eentje bij. Ik had laatst een naanbroodje over (van de linzensoep) en wortels heb ik eigenlijk altijd in huis. (Ik eet ze zelfs als ontbijt!) Daar bedacht ik dit simpele receptje mee. Eigenlijk is het niet meer dan een broodje zónder falafel, maar toch is het stiekem een erg lekker lunch. In plaats van een naan- of pitabroodje kun trouwens ook gewoon een geroosterde boterham nemen.

Broodje wortel en hummus

  • 1 wortel, geraspt
  • 1 mininaan of pitabroodje (of een boterham)
  • 1 theel. gemalen komijn
  • versgemalen peper
  • 1-2 eetl. hummus

Rooster het broodje of de boterham in de broodrooster. (Oven of grillpan kan ook.)
Schep de wortelrasp om met het komijnpoeder en de peper.
Besmeer het broodje met hummus en beleg met wortelrasp.

(Oké, die uitleg was tamelijk overbodig, maar ik moet er toch iets van maken ;-))

broodje wortel en hummus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *