notenkoekjes

Meer nootjes is beter!

Zoals je waarschijnlijk al gezien had als je mijn blog vaker leest, ben ik dol op noten. Ik koop ze altijd in grote zakken bij de Turkse supermarkt en ik heb dus altijd een voorraadje van verschillende noten in huis. In dit recept heb ik vier soorten noten gebruikt. Natuurlijk kan het ook met minder, maar ‘less is more’ geldt niet voor deze koekjes! (Waarvoor wel, eigenlijk?)

Notenkoekjes

20 stuks

  •  100 gram margarine
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 30 gram honing
  • 85 gram gezoete gecondenseerde melk*
  • 175 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 100 gram gemengde noten (bijv. pistache, hazelnoten, amandelen en pecannoten)
  • merg van 1 vanillestokje

* Je houdt dus de rest van het blikje gecondenseerde melk over. Daar kun je bijvoorbeeld kokosbonbons van maken.

Klop de boter, de suiker, de honing en het vanillemerg luchtig met de deeghaken van de mixer. Mix dan eerst de gecondenseerde melk en daarna de bloem met het bakpoeder erdoor. Hak de noten grof en kneed ze met de hand door het deeg.

Rol het deeg tot een lange worst, rol die in plasticfolie en leg hem een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat. Snijd de rol deeg in niet te dikke plakjes en leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.

notenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *