gember-cashewballetjes

Makkelijke bonbons

‘Echte’ bonbons maken is best veel werk, maar lekkere gevulde chocolaatjes flans je zo in elkaar. Voor dit recept heb ik een soort spijs gemaakt van cashewnoten en die op smaak gebracht met gember. De vulling is zoet en een beetje pittig tegelijk en dat past heel goed bij extra pure chocolade.

Gember-cashewballetjes

Voor ca. 20 stuks

  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 bolletjes stemgember + siroop uit het potje
  • 100 gram extra pure chocolade

Maak de noten heel licht vochtig en warm ze dan ca. 20 seconden op in de magnetron. Doe ze met de suiker in een keukenmachine of het molentje van een staafmixer en maal ze fijn. Gebruik de pulsknop om te voorkomen dat de noten in een pasta veranderen. Voeg heel voorzichtig steeds wat gembersiroop toe, tot het mengsel smeuïg en kneedbaar is.

Zie voor een uitgebreide uitleg dit filmpje waarin Cees Holtkamp marsepein maakt.

Snijd de stemgember fijn en kneed die door het notenmengsel. Rol kleine balletjes van de spijs en laat die in de koelkast even opstijven.

Smelt de chocolade au bain-marie en haal de notenballetjes erdoorheen. Leg ze op een rooster of een vel bakpapier tot de chocolade gestold is.

gember-cashewballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *