Tunesische groentestoof

Makkelijk voor veel personen

Ik heb het nog steeds erg druk en daardoor heb ik veel minder kunnen bloggen dan ik zou willen. Ik hoop dat jullie nog even geduld hebben, want het zal nog wel even druk blijven. Maar vandaag heb ik eindelijk weer tijd om een nieuw recept te plaatsen. Het is een stoofschotel die geïnspireerd is door gerechten die we tijdens onze vakantie in Tunesië hebben gegeten.
Het handige van dit recept is dat je het gemakkelijk voor veel mensen kunt maken en dat het goed voor te bereiden is, dus het is ideaal als je voor veel mensen moet koken. De stoofschotel zelf is vegetarisch, dus dat is ook handig als je veel gasten hebt. Je kunt er dan altijd worstjes, kippenpoten e.d. bij serveren, zodat iedereen zelf kan kiezen. Ik serveer de schotel meestal met couscous, maar Turks brood is er ook lekker bij.

Tunesische groentestoof

Voor ca. 8 personen

  • 1 flespompoen
  • 3 winterwortels
  • 3 aardappels
  • 2 tomaten
  • 2 grote uien
  • handje verse munt
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 laurierbladeren
  • harissa naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

 

Voorbereiden:
Schil de pompoen, de wortels en de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de ui grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de pompoen, wortel en aardappel even mee en voeg de bouillon en de laurierbladeren toe. Breng aan de kook, laat een paar minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat de groenten met de deksel op de pan langzaam gaar stoven.

Afmaken:
Verwijder de laurierbladeren en warm de gestoofde groenten weer op. Snijd de tomaten grof en voeg ze aan de andere groenten toe, samen met de tomatenpuree, de komijn en de harissa. Hak de munt grof en roer hem door de groenten. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en warm het gerecht goed door.

Tunesische groentestoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *