kokos-chocomousse

Makkelijk, snel en lekker (en nog feestelijk ook)

Kerstmis zit er weer op, maar dat betekent niet dat er niks meer te vieren is. Heb je nog een etentje gepland om het oude jaar uit- of het nieuwe jaar in te luiden, of gewoon omdat het maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag is? Deze chocolademousse is snel klaar en heel erg lekker. En mocht je je zorgen maken over goede voornemens – dit toetje is niet bepaald light, maar wél veganistisch, dus hartstikke duurzaam. (Wel fair trade chocolade kopen, natuurlijk!) Bijkomend voordeel is dat er geen rauwe eieren in zitten, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor salmonella.

Kokos-chocolademousse

Voor 2 personen:

  • 150 gram kokosroom (bijv. Blue Elephant)
  • 100 gram extra pure chocolade
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem een beetje afkoelen.

Schep de dikke kokosroom in een kom (giet eventueel water weg) en klop hem met de mixer in 3 minuten lobbig. Voeg daarbij de poedersuiker in delen toe.

Spatel de chocolade door de kokosroom tot de massa egaal is. Verdeel de mousse over twee mooie glazen en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen.

Bestrooi de chocolademousse vlak voor het serveren met de kokos.

kokos-chocomousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *