Lekkere ontdekking

Omdat zuivel niet erg duurzaam is, probeer ik het niet te vaak te gebruiken. Dat is meestal niet zo moeilijk, aangezien ik melk, boter en slagroom toch niet lekker vind. Toch heb ik op mijn blog al diverse recepten met gecondenseerde melk geplaatst en daar had ik nog geen alternatief voor. Maar tegenwoordig is dat er wel: gecondenseerde kokosmelk. En die vind ik nog lekkerder ook. Ik heb nog niet alles geprobeerd, maar ik denk dat het in al mijn recepten in plaats van gewone gecondenseerde melk gebruikt kan worden.

Deze recepten heb ik in elk geval al uitgeprobeerd:

Kokoskoekjes

20-25 stuks

  • 100 gram kokosolie (gestold)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram gecondenseerde kokosmelk
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 50 gram kokosrasp

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een of twee bakplaten met bakpapier of een siliconenmat.

Klop met de mixer de kokosolie met de suiker tot alle klontjes verdwenen zijn en de suiker een beetje is opgelost. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en klop weer goed glad. Mix vervolgens eerst de bloem met het bakpoeder en daarna het kokos erdoor.

Rol balletjes ter grootte van een walnoot, leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Laat de koekjes een kwartiertje opstijven. (Je kunt ze ook meteen bakken; dan lopen ze wat verder uit en zien ze er een beetje slordig uit, maar ze zijn dan wel krokanter.)

Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Laat ze even op de bakplaat liggen tot ze wat steviger zijn en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

‘Latte’ met kokos

voor 1 glas

  • 2 espresso’s
  • 125 ml kokosdrink (Alpro, Coconut Dream o.i.d.)
  • 1 eetlepel gecondenseerde kokosmelk

Doe de gecondenseerde kokosmelk in een groot glas. Schenk de espresso’s erop en roer door elkaar. Klop de kokosdrink op in een melkopschuimer en warm hem op. (Hij wordt niet zo schuimig als gewone melk.) Schenk de opgeklopte kokosdrink bij de espresso.

kokoskoekjes en kokoslatte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *