Lekker fris ijsje

De zomer is terug, dus tijd voor een ijsje! Dit lekkere ijsdessert is heel simpel en fris en je draait het zo in elkaar. De kardemom zorgt voor een kruidig accent en voor de garnering heb ik pistachenoten gebruikt omdat ik de combinatie van kardemom en pistache heel lekker vind.

Als je mijn blog vaker leest, wist je dat al, want die combinatie heb ik ook al gebruikt in blondies en kulfi. Het idee van pruimen met kardemom komt van een leuke bed & breakfast in Norwich waar we vorige maand hebben gelogeerd. (Wedgewood House, een aanrader!) Daar kregen we een heel lekker ontbijt met zelfgemaakt brood, zelfgemaakte yoghurt en heel veel soorten zelfgemaakte jam, waaronder pruimenjam met kardemom.

Ik heb deze keer het ijs gekocht, maar als ik de volgende keer meer tijd heb, maak ik het ijs ook zelf.

Yoghurtijs met pruimencompote

Voor 4 personen

  • 500 ml vanille-yoghurtijs
  • 300 gram pruimen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 flinke theelepel gemalen kardemom
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
Voorbereiding:

Was de pruimen en snijd het vruchtvlees van de pitten. Snijd het in blokjes. Schillen is niet nodig en de schillen geven de compote een mooie rode kleur.

Doe de pruimen met de honing en de kardemom in een steelpannetje en breng langzaam al roerend aan de kook. Draai het vuur hoger als de vruchten wat vocht beginnen los te laten en kook het mengsel 5 minuten op hoog vuur, tot de pruimen uit elkaar zijn gevallen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Afmaken:

Verdeel het ijs over coupes of glazen. Schep de compote eroverheen en garneer met de pistachenoten.

yoghurtijs met pruimencompote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *