bietjes met hazelnoten

Laatste restjes van het balkon

Het is weer herfst en dat betekent zo’n beetje de laatste oogstronde op ons balkon. Deze week hebben we de laatste bietjes geoogst en daar heb ik dit bijgerecht mee gemaakt. Het kost wel even tijd, maar als het in de oven staat, heb je er geen omkijken naar, dus je kunt intussen gewoon iets anders gaan doen. Je eet dit gerecht lauwwarm of op kamertemperatuur, dus je kunt de bietjes ook goed de avond van tevoren roosteren en in de koelkast bewaren, dan hoef je ze alleen nog even op temperatuur te laten komen. Strooi dan wel de hazelnoten er pas op het laatst overheen, anders worden ze zacht.

Bietjes met hazelnoten

Bijgerecht voor 2 personen

  • 600 gram bietjes
  • 2 eetlepels hazelnotenolie
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 30 gram hazelnoten
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bietjes en snijd ze in stukjes. Schep ze om met de olie en azijn en breng ze op smaak met zout en versgemalen peper. Leg een vel aluminiumfolie in een ovenschaal, schep de bietjes erop en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de bietjes zo in 1,5 uur gaar in de oven.

Hak intussen de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje.

Test met een vork of de bietjes gaar zijn en laat ze dan in de folie afkoelen tot lauwwarm. Bestrooi met de hazelnoten.

bietjes met hazelnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *