gehaktballetjes

Kruidig gehaktrecept

Voor het maken van gehaktballetjes kun je natuurlijk een zakje gehaktkruiden nemen, maar dat is nergens voor nodig. Er zit vaak heel veel zout en vulmiddel in die zakjes en de specerijen die erin zitten, heb je vaak toch wel in de kast staan. (Oké, ik wel in elk geval.) Dit recept kun je gebruiken voor kleine gehaktballetjes bij de borrel, maar je kunt er natuurlijk ook grotere ballen of een gehaktbrood van maken.

Tex-mex gehaktballetjes

Voor ca. 25 stuks

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen chipotle of een snuf cayennepeper
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • scheut worcestershiresaus
  • paneermeel (op gevoel toevoegen)
  • zout en peper naar smaak
  • olie of boter om in te bakken

Meng het gehakt met de specerijen, suiker, ketchup en worcestershiresaus en peper en zout. Voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig mengsel te krijgen.

Rol balletjes ter grootte van een walnoot en bak die rondom bruin en gaar.

Tex-mex gehaktballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *