Koekjes voor volwassenen

Vandaag heb ik een lekker simpel recept dat snel te maken is, maar het resultaat is toch wel bijzonder. Het zijn koekjes met een niet zo alledaags ingrediënt: sherry. Om precies te zijn Pedro Ximénez-sherry, die een intense rozijnachtige smaak heeft. Omdat de sherry al heel zoet is, hoeft er niet veel suiker meer bij.

De koekjes zijn het lekkerst op de dag dat je ze bakt. Als je ze wat langer bewaart, worden ze een beetje zacht, maar dan zijn ze ook nog steeds lekker. Heb je ze liever krokant, bak er dan niet te veel tegelijk. Dit recept is voor 20 koekjes, maar je kunt de hoeveelheid gemakkelijk verkleinen.

PX-koekjes

Voor ca. 20 stuks

  • 175 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram margarine
  • 50 ml Pedro Ximénez-sherry

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconenmat.

Kneed alle ingrediënten met de mixer tot een samenhangend deeg. Rol balletjes ter grootte van een grote knikker en druk die goed plat. Leg ze met een beetje tussenruimte op de bakplaat.

Bak de koekjes in 10 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen.

Koekjes met PX-sherry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *