banaan met chocodip

Het laatste restje

Gisteren en eergisteren heb ik een recept geplaatst waar gecondenseerde melk in werd gebruikt: kokosbonbons en notenkoekjes. Maar gecondenseerde melk zit in blikjes van ongeveer 400 gram, dus zelfs als je allebei die recepten gemaakt hebt, heb je nog steeds een restje over. Daarom is hier nog een snel recept om de laatste gecondenseerde melk op te maken. Ik geef deze keer geen precieze hoeveelheden, want die zijn een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Hoe meer cacao je toevoegt, hoe sterker de chocoladesmaak. Hou je van extra puur, voeg dan dus lekker veel cacao toe.

Snelle chocodip

Verwarm de gecondenseerde melk voorzichtig een beetje. Let op: door het hoge suikergehalte brandt het snel aan. Roer er een flinke schep cacaopoeder, een schepje kaneel en wat geraspte sinaasappelschil doorheen. Stop met verwarmen als alles gemengd is.

Laat de saus een beetje afkoelen en gebruik hem dan als dip voor koekjes of fruit.

banaan met chocodip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *