pompoen-appelsoep

Herfstsoep

Nu het buiten weer fris begint te worden, is het fijn om binnen op te warmen met een kom soep. Deze soep zit boordevol echte herfstsmaken en met een broodje erbij heb je een complete maaltijd. Ik maak van dit soort maaltijdsoepen altijd een extra grote pan, want als je eenmaal bezig bent is dat nauwelijks meer werk en het is altijd handig om soep in de vriezer te hebben voor als je een keer weinig tijd hebt.

Pompoen-appelsoep met walnoten

Voor 4 kommen:

  • 1 kleine pompoen
  • 2 appels
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 opgehoopte theelepel komijnzaad
  • 1 opgehoopte theelepel gerookt paprikapoeder
  • 50 gram walnoten
  • 1 liter groentebouillon
  • versgemalen peper
  • olijfolie om te bakken

Schil de pompoen en een van de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen en snipper de knoflook. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook met de komijnzaadjes en de rozemarijn. Voeg de pompoen toe en bak die een paar minuten. Bak de prei en de appel even mee, voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

Schil intussen de andere appel en hak de walnoten grof. Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en bak daarin de appelstukjes met de walnoten en het paprikapoeder tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.

Pureer de soep met de staafmixer, breng op smaak met versgemalen peper en verdeel het appel-notenmengsel erover.

pompoen-appelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *