kruidenmaalsteentje

Handig hulpje

Het is even geleden dat ik iets heb geplaatst, maar nu is het hoog tijd voor een paar nieuwe artikelen, want ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan. Onder andere in Kroatië. Daar was ik voor een congres, maar natuurlijk heb ik ook lekkere dingen geproefd. Een verslag daarvan volgt binnenkort, maar vandaag begin ik met iets anders. Geen recept deze keer, maar een testverslag.

Ik heb namelijk een handig hulpje van Rosti Mepal getest dat je in de keuken en aan tafel kunt gebruiken: een maalsteentje voor specerijen.

Maalsteentje voor specerijen

Het werkt heel simpel: doe de hele specerijen erin (rooster ze eerst even in een droge koekenpan, dan smaken ze extra lekker!), zet de twee helften op elkaar en draai om de specerijen fijn te malen. Via het doseergaatje kun je vervolgens de gemalen specerijen zo over je gerecht strooien.

Maalsteentje Rosti Mepal

Dat kun je natuurlijk in de keuken doen, maar het is ook leuk om het maalsteentje met specerijen op tafel te zetten in plaats van een peper-en-zoutstel, bijvoorbeeld met een mengsel van specerijen of gewoon met peperkorrels en grof zeezout.

Het maalsteentje is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Het malen van de specerijen gaat vrij makkelijk, maar het werkt wel het beste met specerijen die niet al te hard zijn, zoals peperkorrels, mosterdzaad en korianderzaad. Met echt harde specerijen zoals fenegriekzaad heeft het maalsteentje moeite. Voor dat soort specerijen is een elektrisch koffiemolentje handiger, maar dat zet je natuurlijk niet op tafel en het is ook een stuk lastiger schoon te maken. Het maalsteentje kan in de vaatwasser, dus dat is lekker makkelijk.

Het is wel aan te raden om de specerijen eerst een beetje te malen en dan pas te strooien. Ik had de neiging om de specerijen boven het eten te malen zoals je met een pepermolen zou doen, maar kleine specerijen zoals komijnzaadjes vallen dan al door het gaatje voordat ze gemalen zijn.

Specerijen malen
Zo moet het dus niet 😉

Als je van koken houdt, heb je vast al iets om kruiden fijn te maken (peper-/kruidenmolen, koffiemolentje, vijzel), maar toch is dit maalsteentje een leuke toevoeging: het staat leuk op tafel, het is makkelijk schoon te maken en het is heel geschikt voor kleine hoeveelheden.

Je kunt het bestellen in de webshop van Rosti Mepal.
Daar vind je ook allerlei andere artikelen, zoals bijvoorbeeld servies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *