ingrediënten bietensmoothie

Groente om te drinken

Hoe het mogelijk is, begrijp ik echt niet, maar het schijnt zo te zijn dat de gemiddelde Nederlander nog steeds te weinig groente eet. Nou weet ik wel dat de gemiddelde Nederlander mijn blog ook niet leest, maar toch is hier een supermakkelijk recept om snel een portie groenten binnen te krijgen. Er gaan maar drie ingrediënten in, die ook nog eens alle drie lang houdbaar zijn, en je bent in een paar minuten klaar. Je hebt er alleen wel een blender voor nodig.

Het idee om groente in een drankje te verwerken klinkt misschien een beetje vreemd/geitenwollensokkerig, maar bieten zijn heel zoet, dus ze kunnen prima voor fruit doorgaan. En door de vrolijke kleur ziet dit er ook een stuk beter uit dan, ik noem maar wat, een boerenkoolsapje. Probeer het gewoon een keer.

Bietensmoothie

Voor 2 grote glazen:

  • 250 gram gekookte  bietjes + vocht uit de verpakking
  • 250 ml sojamelk (ik gebruik light)
  • limoensap naar smaak (ca. 3 eetlepels)

Bewaar de ingrediënten in de koelkast, dan kun je op elk gewenst moment een koude smoothie maken.

Snijd de bieten grof, doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde (en knalroze) smoothie. Klaar!

bietensmoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *