kruidenrijst met groenten

Gezond eten na de vakantie

Als we op vakantie gaan, reizen we vaak rond en slapen we in hotels. Dat is makkelijk, maar het betekent wel dat je voor je eten altijd naar een restaurant moet. En dan krijg je zelden zo veel groenten als thuis. Daar komt nog bij dat in veel landen bruin brood erg zeldzaam is, dus als we terugkomen, willen we meestal iets met veel groenten en vezels. Dit rijstgerecht is bij ons inmiddels vaste prik na de vakantie.

We hebben een heleboel kruidenplanten op ons balkon, dus we lopen gewoon naar buiten en plukken van alles wat. Natuurlijk werkt het ook met minder verschillende of andere kruiden. In plaats van linzen kun je ook witte of bruine bonen of kikkererwten nemen.

Kruidenrijst met groenten

Voor 2 personen:

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • klein blikje linzen
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • flinke hand verse kruiden, zoals tijm, oregano, rozemarijn, salie, laurier en munt
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 groente-/kruidenbouillonblokje
  • versgemalen peper
  • olijfolie om te bakken

Kook de rijst in ruim water gaar en giet af.

Snipper de ui en snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui. Bak het venkelzaad even mee en voeg dan de paprika en courgette toe.

Ris de kruidenblaadjes van de takjes en/of snijd of scheur de grotere bladeren fijn en voeg alle kruiden toe.

Spoel de linzen af in een zeef en voeg ze toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de groenten en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.

Voeg de rijst toe en warm alles goed door.

kruidenrijst met groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *