witte chocolademousse met kokos en mango

Geen stress, wel een lekker dessert

Sommige mensen vinden het heerlijk om met kerst uit te pakken met heel ingewikkelde gerechten en garneringen. Ik vind het zelf ook leuk om af en toe iets moeilijkers te proberen, maar zeker als je meerdere gangen moet maken of voor een groter gezelschap kookt, is het erg fijn als er ook dingen bij zijn die niet kunnen mislukken. Maar wel erg lekker zijn, want dat is natuurlijk wel belangrijk. Dit is zo’n recept dat je snel en makkelijk van tevoren kunt maken en dat toch lekker genoeg is om een kerstdiner mee af te sluiten. Of welk diner dan ook. En je maakt het net zo makkelijk voor twee personen als voor tien.

Witte chocolademousse met kokos en mango

Voor 4 personen:

  • 2 blikjes à 165 ml kokosroom, gekoeld
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 mango
Voorbereiden:

Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen.

Schep de kokosroom uit de blikjes in een mengkom, maar probeer zo weinig mogelijk van het waterige vocht mee te scheppen. Dat gaat het beste als je de blikjes een paar uur van tevoren in de koelkast zet, zodat de kokosroom opstijft.

Klop de kokosroom met de mixer luchtig. Spatel de chocolade erdoor tot het een egale massa is. Rasp het grootste deel van de schil van de limoen erboven (de rest gebruik je voor de garnering) en schep goed door. Verdeel de mousse over vier mooie glazen en zet die minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan en laat hem op een bordje afkoelen. Snijd de mango in kleine blokjes en bewaar die tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.

Afmaken:

Verdeel de mangoblokjes over de glazen met mousse. Bestrooi met de kokosrasp en rasp boven ieder glas nog wat limoenschil.

witte chocolademousse met kokos en mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *