plaattaart met gegrilde groenten

Geen pizza

Ik kocht laatst bij Oil & Vinegar een potje Muhammara-dip, gemaakt van paprika en walnoten. Daar wilde ik iets mee maken en zo kwam ik op dit recept. Het is een soort pizza, maar dan zonder tomatensaus en kaas.

Plaattaart met gegrilde groenten

Voor 2 personen:

  • 8 gram verse gist
  • 150 ml handwarm water
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gram durum-meel
  • 200  gram bloem
  • een half potje Muhammara-dip
  • 1 aubergine
  • een handje gegrilde olijven
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • olie om te bestrijken
  • 1 eetlepel fijngesneden schil van een ingelegde citroen
  • rucola om te garneren

Meng het durum-meel met de bloem, maar houd een paar eetlepels van de bloem achter.  Verkruimel de gist en voeg het water toe. Roer om de gist op te lossen. Voeg de suiker, het zout en de olie toe en spatel er beetje bij beetje het meel doorheen tot er een deeg ontstaat. Bestrooi het werkblad met de rest van de bloem en kneed het deeg daarop tot het soepel is. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Vorm een bol van het deeg en leg het in de kom.  Bestrooi het met wat bloem, dek het af met een vochtige theedoek en laat het ongeveer 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.

Snijd de ui in dunne halve ringen en de aubergine en de courgette in plakken. Besmeer de plakken courgette met een beetje olie.
Bak de plakken aubergine en courgette in een grillpan aan beide kanten bruin.

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol daarop het deeg uit tot een dunne lap die zo groot is als de bakplaat. Besmeer het deeg met de Muhammara-dip en verdeel de plakken aubergine en courgette erover. Strooi de ui en citroenschil eroverheen.
Bak de plaattaart in 5-6 minuten gaar en garneer met de olijven en de rucola.

plaattaart met gegrilde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *