pittige kip met rijst en boontjes

Familierecept

Omdat ik het de afgelopen tijd heel druk heb gehad met mijn werk, is het even stil geweest op mijn blog. Ik had ideeën genoeg, maar even geen tijd om ze uit te voeren. Maar het is nu echt tijd voor een nieuw recept, dus bij dezen.

Normaal gesproken plaats ik op mijn blog alleen recepten die ik zelf heb bedacht of waar ik in elk geval mijn eigen draai aan heb gegeven, maar dit is een beetje anders. Het is een recept dat al jaren in onze familie wordt gemaakt. Ik weet niet precies waar het vandaan komt, maar het is in elk geval lekker. Mijn ‘eigen draai’ is deze keer minimaal, maar ik vind dat dit recept toch een plaatsje op mijn blog verdient.

Pittige kip

Voor 4 personen

  • 2 kipfilets in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 125 ml. kippenbouillon
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 9 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 300 gram taugé
  • zonnebloemolie om in te bakken

Verhit wat olie in een wok en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan.

Fruit de ui en de knoflook. Schenk de bouillon erbij en roer de azijn, ketjap en ketchup erdoor. Voeg de suiker, sambal en pindakaas toe en roer tot een saus.

Voeg de kipblokjes en de taugé toe en warm nog even goed door.

Lekker met rijst en sperzieboontjes.

pittige kip met rijst en boontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *