rode couscous met bietjes

Een beetje drama mag best

Soms wil je dat je eten er spectaculair uitziet. Dat kan heel makkelijk als je ingrediƫnten kiest met bijzondere kleuren. Dankzij de bietjes is dit couscousgerecht felrood. De couscous wordt geweld in het kookvocht van de bietjes. Dat geeft niet alleen een mooie kleur; het zorgt er ook voor dat je het gerecht veel sneller klaar kunt maken.

Meestal kook je bietjes heel om te voorkomen dat ze gaan ‘bloeden’, waardoor er smaak verloren gaat. In dit geval vang je het kookvocht op en gebruik je dat om de couscous te wellen. De smaak blijft daardoor in het gerecht en daarom kun je de bietjes best snijden voor je ze kookt. Dan zijn ze een stuk sneller klaar.

Rode couscous met bietjes

Voor 2 personen

  • 400 gram rauwe rode bietjes
  • 150 gram couscous
  • 200 gram feta
  • 60 gram walnoten
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1/2 kruidenbouillontablet
  • versgemalen peper

Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Kook ze in een klein bodempje water gaar.

Snijd intussen de feta in blokjes en breek de walnoten in stukjes.

Giet de bietjes af en vang het kookvocht op. Breng 200 ml van het kookvocht aan de kook met de sinaasappelrasp en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de couscous erdoor en draai het vuur uit. Laat een minuut of vier wellen.

Roer de couscous los en meng de bietjes, de noten en de feta erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper.

rode couscous met bietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *