Dubbel lekker

Zelfgebakken koekjes zijn altijd lekkerder dan koekjes uit de supermarkt en veel werk is het meestal niet. En als je ze niet te groot maakt, kan het altijd wel, toch? In een koektrommel blijven ze lang lekker, dus als je af en toe wat tijd vrijmaakt om een voorraadje koekjes te bakken, heb je altijd iets lekkers in huis.

Deze keer heb ik koekjes gemaakt met chocolade en pinda’s en die zitten er allebei ‘dubbel’ in: er  zit cacao door het deeg, maar ook chocoladestukjes en naast de gehakte pinda’s heb ik ook een deel van de margarine door pindakaas vervangen.

Chocolade-pindakoekjes

Voor 30-35 stuks:

  • 100 gram margarine
  • 40 gram pindakaas
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 7 gram bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 50 gram ongezouten pinda’s

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat.

Klop de margarine met de pindakaas en de basterdsuiker romig met de mixer. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
Meng de cacao en het bakpoeder met de bloem en mix dit in twee delen door het beslag.

Hak de chocolade en de pinda’s grof en kneed ze met je handen door het deeg. Rol bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg, leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat en duw ze een beetje plat. Op mijn bakplaat passen 24 koekjes, dus ik bak ze in twee keer, maar dat hangt natuurlijk van de grootte van je oven af.

Bak de koekjes in ca. 13 minuten gaar. Laat ze even op de bakplaat liggen tot ze een beetje steviger zijn geworden en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

chocolade-pindakoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *