aspic cutter

Culinaire museumstukken in Engeland

Het is weer een tijd stil geweest op mijn blog, maar deze keer had ik een goed excuus: ik ben op vakantie geweest naar Engeland. Daar heb ik natuurlijk lekker gegeten en allerlei ideeën opgedaan (iedereen die nu nog lacherig doet over de Engelse keuken heeft echt al een tijdje niet opgelet!), maar omdat ik vlak na de vakantie meestal vooral heel veel groenten en weinig anders wil eten en omdat het eigenlijk ook veel te warm is om te koken, begin ik met een fotoverslagje van mijn vakantie.

Dit is natuurlijk een kookblog en daarom heb ik foto’s uitgezocht die daarmee te maken hebben. We hebben in Engeland verschillende musea over lokale geschiedenis en oude, ingerichte huizen bezocht en daar zijn vaak ook keukens en kook- en eetgerei te zien. Daarvan geef ik nu een overzichtje. Ik begin met een paar sfeerplaatjes:

gedekte tafel in Ipswich
Mooi gedekte tafel – Christchurch Mansion in Ipswich
keuken van Cromwell
Keuken in het huis van Oliver Cromwell in Ely

 

Keuken Elizabethan House
De keuken van het Elizabeth House Museum in Great Yarmouth

Naast mooie interieurs waren er ook allerlei handige en minder handige uitvindingen. Sommige apparaten bestaan  blijkbaar al langer dan ik dacht!

Victoriaanse keukenapparaten
Keukenapparaten van rond 1900:
1) keukenmachine
2) snelkookpan
3) ijsmachine
4) appelschiller
karnpotten
Potten om boter te karnen

De laatste foto is niet van mijn vakantie, maar ik vind dat hij ook in dit rijtje thuishoort: mijn eigen mixer is niet Victoriaans, maar wel behoorlijk retro! Ik gebruik hem best veel, maar hij doet het nog steeds prima.

mijn oude mixer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *