zoute karamel-pindarotsjes

Culinair cadeautje

Wat geef je iemand die alles al heeft? Iets lekkers uit eigen keuken is leuk om te geven en natuurlijk ook leuk om te krijgen. Deze zoute karamel-pindarotsjes zijn makkelijk te maken en snel klaar, dus heel geschikt als last-minute cadeautje. Een mooi doosje of zakje eromheen en klaar ben je. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken.

ingrediënten voor pindarotsjes

Zoute karamel-pindarotsjes

ca. 12 stuks

  •  50 gram keukenstroop
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram boter of margarine*
  • 100 gram zoute pinda’s
  • 100 gram (extra) pure chocolade

*Het schijnt heel raar te zijn, maar ik vind roomboter niet lekker. Ik gebruik dus margarine (waarmee het recept meteen ook veganistisch is), maar als je van roomboter houdt, is dit er wel een recept voor.

Stap 1

Verwarm de stroop, de suiker en de boter al roerend tot de boter gesmolten is en alles goed gemengd is. Laat onder af en toe roeren een beetje afkoelen zodat het wat dikker wordt.
Schep de pinda’s door het karamelmengsel. Schep hoopjes karamelpinda’s op een vel bakpapier en laat ze in de koelkast een uurtje opstijven.

Stap 2

Smelt de chocolade en laat hem een beetje afkoelen. Haal de pindarotsjes met twee vorken door de chocolade, laat ze uitlekken en leg ze terug op het bakpapier om weer op te stijven.**

** Dit is de luie als-het-maar-lekker-is-variant. Als je wilt dat de pindarotsjes mooi gaan glanzen, moet je de chocolade tempereren. Hoe je dat doet, zie je HIER.

pindarotsjes als cadeautje

pindarotsjes bij de thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *