yoghurtbrood

Creatief met restjes

Ik probeer mijn boodschappen altijd goed te plannen om niet te veel over te houden, maar iedereen heeft weleens restjes. Weggooien is zonde, dus ik probeer overal iets van te maken. Met een paar restjes en wat ingrediënten uit mijn voorraadkast bedacht ik dit gevulde brood. Ik had dit toevallig in huis, maar je kunt hier ook allerlei andere noten en gedroogde vruchten in verwerken.

Bij gebrek aan een beter woord noem ik dit een brood, maar het zit een beetje tussen een brood en een cake in. Verwacht ook geen kneedbaar deeg, maar eerder een dik beslag.

Gevuld yoghurtbrood

  • 200 gram bloem
  • 150 gram volkorenmeel
  • 12 gram bakpoeder
  • 100 gram vloeibare margarine + meer om in te vetten
  • 100 gram suiker
  • 1 (over)rijpe banaan, geprakt
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gekonfijte sinaasappelschil
  • 100 gram gedroogde abrikozen (voorgeweld), in stukjes
  • 30 gram amandelen, grof gehakt
  • 30 gram pistachenoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de margarine romig met de banaan en de suiker tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor en vervolgens de citroenschil en de yoghurt.

Meng de twee meelsoorten met het zout, de kaneel en het bakpoeder en kneed dit met de mixer in twee keer door het beslag. Spatel de rest van de ingrediënten erdoor.

Vet een cakevorm in en schep het deeg erin. Strijk de bovenkant glad en bak het brood in 50 minuten gaar.

Haal het brood meteen uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

gevuld yoghurtbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *