bloemkoolcouscous

Bloemkool voor bloemkoolhaters

Ik had niet verwacht dat ik nog eens een recept met bloemkool zou plaatsen, want ik hou helemaal niet van bloemkool. Althans dat dacht ik, want ik had het al op allerlei manieren geprobeerd en die vielen allemaal tegen. Dat we ooit tijdens een rondreis door Zuid-India bijna overal ‘Gobi 65’ kregen (gekruide gebakken bloemkool), is dus niet mijn beste reisherinnering ooit… Maar ik las de laatste tijd zo veel over bloemkoolcouscous dat ik het toch een keer wilde proberen. En zo vind ik bloemkool dus wel lekker!

Het idee om bloemkool als couscous te gebruiken heb ik dus uiteraard niet zelf bedacht, maar de aankleding wel. Het is een vrij simpel recept dat je heel snel kunt maken. Als je vanuit huis werkt, zoals ik, kun je het makkelijk als lunch maken zonder dat je lunchpauze enorm uitloopt.

Bloemkoolcouscous

Voor 1 persoon:

 • 1/2 kleine bloemkool
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel komijnzaadjes
 • 1 ei
 • 1 tomaat
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • olijfolie om in te bakken en een scheutje extra vierge
 • peper en zout

Kook het ei hard en snijd het in blokjes.

Maal de bloemkool in de keukenmachine of het molentje van de staafmixer tot korrels. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de knoflook.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie. Fruit de knoflook kort met de komijnzaadjes. (Pas op: de pan is al heet, dus het gaat hard!) Voeg de bloemkool toe en bak die in een paar minuten al omscheppend gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de pan van het vuur en schep de tomaat, het ei en de pijnboompitten door de bloemkoolcouscous. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.

bloemkoolcouscous

3 gedachten over “Bloemkool voor bloemkoolhaters

 1. Ik ben ook niet zo’n fan van bloemkool maar ik heb dit recept vandaag gemaakt met een restje bloemkool en ik vond het heel lekker.
  Zo kom je ook gemakkelijk aan 200 gram groenten per dag.

 2. Wat een leuk idee! Heb uiteindelijk een ander recept gemaakt omdat ik niet van tomaat hou en mijn kind geen ei mag, maar je hebt me op een goed idee gebracht. 🙂 Het eindresultaat werd goed ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *