patissons

Beetje vreemd, maar wel lekker

Een paar weken geleden ontdekte ik bij Albert Heijn patissons. Volgens mij kon ik die vorig jaar alleen op de markt vinden, maar het is fijn dat ze nu ook in de supermarkt liggen, want je kunt er heel lekker mee koken. De kassières waren er wat minder blij mee, geloof ik, want die hadden er nog nooit van gehoord en konden ze ook niet terugvinden in het systeem. Ik weet niet hoe lang ze nog verkrijgbaar zijn, maar als je ze ziet liggen, neem ze dan mee voor het te laat is! En maak er bijvoorbeeld dit lekkere recept mee.

Geroosterde patissons

Voor 2 personen:

  • 3 patissons
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 theelepel venkelzaad
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de patissons in parten (niet te klein) en verwijder eventueel de zaden als die te hard of droog zijn.

Snijd de knoflook en de chilipeper fijn en schep die met het komijnzaad, de olie en wat zout door de patissonparten. Verdeel die over een bakplaat met bakpapier of schep ze in een ingevette ovenschaal. Bak de patissons in 20 minuten gaar.

Rooster intussen de pompoenpitten met het venkelzaad in een droge koekenpan tot het begint te knappen. Laat het op een bordje afkoelen.

Schep de pompoenpitten met het venkelzaad en de geraspte citroenschil door de geroosterde patissons.

geroosterde patissons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *