speltkoekjes met chocolade en pecannoten

Bakken met cadeautjes

Het is alweer een tijd geleden dat ik jarig was, maar door de drukte was het er nog niet echt van gekomen: recepten bedenken met de culinaire cadeaus die ik heb gekregen. Nu is het weer wat rustiger en kan ik er eindelijk mee aan de slag. Eergisteren maakte ik al een salade met perzikazijn die ik had gekregen. Vandaag heb ik koekjes gebakken met spelt-banketmeel (zelfrijzend bakmeel van spelt) uit een cadeaupakket. Deze koekjes zijn heel simpel te maken en erg lekker. Ik heb gekozen voor een vulling van chocolade en pecannoten, maar daar kun je natuurlijk mee variëren.

Speltkoekjes met chocolade en pecannoten

Voor ca. 20 stuks

  • 100 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur
  • 80 gram palmsuiker
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 150 gram spelt-banketmeel
  • 50 gram extra pure chocolade
  • 50 gram pecannoten

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmat.

Klop de boter en de suiker luchtig en voeg halverwege de siroop toe. Kneed het meel in twee keer door het deeg. (Ik doe alles met de mixer met deeghaken.)

Hak de chocolade en de pecannoten grof en kneed alles met de hand door het deeg.

Rol bolletjes van het deeg, leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze een beetje plat (niet te veel).

Bak de koekjes in ca. 10 minuten gaar. Laat ze even op de bakplaat liggen tot ze wat steviger zijn geworden en laat ze dan op een rooster verder afkoelen.

speltkoekjes met chocolade en pecannoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *