Mexicaanse bonenschotel

Antipakjesavond!

Het is vandaag 4 december en dat betekent… nationale Antipakjesavond! Daarom is hier speciaal voor vandaag een recept met een zelfgemaakte kruidenmix. Want een paar specerijen door elkaar mikken kan iedereen toch?
Deze bonenschotel is ook nog eens lekker snel klaar en je hebt er maar één pan voor nodig.

Er gaan wel redelijk wat verschillende specerijen in, maar de meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Ik geef hieronder de hoeveelheden voor één keer, maar je kunt natuurlijk ook meteen wat meer maken, dan ben je de volgende keer nog sneller klaar.

Ik vind de schotel zo al lekker, maar je kunt hem nog op allerlei manieren opleuken: met een salade, een schepje salsa, geraspte kaas of tacochips bijvoorbeeld.

Mexicaanse bonenschotel

Voor 2 personen:

  • 1-2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 180 gram tofugehakt (rundergehakt kan ook, natuurlijk)
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • olie om in te bakken

Mexicaanse kruidenmix:

  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1 grote theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel  gemalen komijn
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel cacao
  • 1 kleine theelepel zout
  • mespunt chilipoeder

ingrediënten Mexicaanse kruidenmix

De bereiding is simpel:

Snipper de ui en snijd de paprika en de tomaten in blokjes. Roer alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
Fruit de ui in wat olie. Voeg de paprika, het gehakt, de kruidenmix en de tomaten toe en bak tot alles gaar is.
Spoel de bonen en de maïs af en warm ze een paar minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper.

Mexicaanse bonenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *